בני זוג אשר אין בכוונתם להינשא זה לזה בעתיד שמנועים מלהינשא מסיבות שונות (למשל זוגות חד מיניים) יכולים לערוך הסכם לחיים משותפים. מדובר למעשה בחוזה בין בני זוג , שנועד להסדיר את אופן החיים המשותפים ההתחייבויות של כל אחד מהצדדים כלפי הצד השני במהלך תקופת החיים המשותפים וכן אופן הפירוד למקרה שהיחסים נכשלים, ובכלל זה, חלוקת הרכוש המשותף, הפירוד עצמו ותשלום מזונות., ענייני ירושה ומתנות שיתקבלו במהלך החיים המשותפים ועוד. במסגרת הסכם זה ניתן להגן על הרכוש שכל אחד מבני הזוג הביא לחיים המשותפים מפני חלוקה בין הצדדים בעת הפירוד.
בני הזוג יכולים לקבוע בהסכם כי על יחסיהם יחולו דיני ידועים בציבור או כי לא יחולו דיני ידועים בציבור.הכל תלוי בכוונתם בתקופת החיים המשותפים.
יש זוגות שמעולם לא היו נשואים ומרביתם הינם זוגות שעבורם זו מערכת היחסים השניה שלהם ,דהינו הם גרושים ולהם ילדים מנישואין קודמים , והם מעוניינים לחיות בזוגיות ללא נישואין ומבלי להתחייב כלכלית האחד כלפי השני. זוגות אלו מציינים פעמים רבות כי ברצונם ראשית לשמר את רכושם שצברו עבורם ועבור ילדיהם וכן להמשיך ולשמור את משכורתם או הפנסיה ו/או קיצבה כלשהי וכן כל רכוש חדש שייצבר להם . ניתן לעשות זאת בנקל בהסכם ,שיקבע את המדיניות הכלכלית שלהם לפי העולה על דעתם. יש זוגות שרוצים להגן על הרכוש שהביאו עימם טרם הזוגיות אולם מעוניינים כי מפה ואילך כל רכוש שייצבר יהיה שייך לשניהם במשותף. ניתן גם לקבוע בהסכם כי השיתוף ברכוש המשותף יחול רק לגבי אותו רכוש שהצדדים ירשמו במשותף על שם שניהם.
ככלל גם כאן , ההסכם לחיים משותפים משמש כר נירחב לקבע כל הסכמה או דרך בה בני הזוג רואים את חייהם המשותפים ולהעלותו על הכתב. הסכם כזה יכול שיהיה מאושר על ידי בית המשפט אולם הינו בר תוקף גם ללא אישורו של בית המשפט. עם זאת מומלץ שיקבל את אישורו של בית המשפט שבודק את ההסכם ובכך הוא נותן להסכם משנה תוקף.
לסיכום, גם אם החלטתם שלא להינשא חשוב לחתום על הסכם לחיים משותפים ולהסדיר את כל העניינים המשפטיים והכלכליים הנובעים מהחיים המשותפים ואת ההסדרים שיחולו בעת הפרידה. בדרך זו, תוכלו ליצור מערכת יחסים יציבה והוגנת ובעתיד להימנע מהליכים משפטיים.
משרדינו מתמחה בכל סוגי ההסכמים לרבות בהסכם לחיים משותפים .עורך דין גירושין,עו"ד גירושין עורך דין גירושין מומלץ ,עו"ד גירושין מומלץ
להצטרף לעמוד הפייסבוק